Boeken


Mart van der SarBoeken

Naast de ruim honderdvijftig columns, die ik inmiddels voor de regionale krant ‘Het hele Westland’, heb geschreven zijn er drie boeken van mijn hand verschenen. Alle drie met korte, vaak humoristische verhalen. In 2013 verscheen mijn eerste boek: ‘Verhalen voor na de Maaltijd’. Een jaar later, in september 2014 verscheen: ‘Verhalen voor bij de  Boom’ en de laatste en in deze cyclus; ‘Verhalen voor aan de Lijn’, rolde in 2016 van de pers. Alle, in totaal 7.500 exemplaren werden verkocht en leverden  € 75.000,— op. De opbrengst is verdeeld onder een tiental Goede doelen en sportverenigingen.


Verhalen voor na de Maaltijd

'Verhalen voor na de Maaltijd', het eerste boek van Mart van der Sar verscheen in oktober 2013. Het is een verzameling van 25 veelal humoristische verhalen met verwijzingen naar het Westland. Tevens staan er 4 prachtige gedichten in het boek. Mart van der Sar boek Verhalen voor na de MaaltijdDe titel van het boek verwijst naar de vroegere gewoonte om s'avonds na de maaltijd een stuk voor te lezen uit de Bijbel. Iets wat in het Westland bij veel gezinnen normaal was. Om de kosten te drukken werd een flinke oplage van 2500 stuks gedrukt. De uitdaging was om alle 2500 exemplaren ook daadwerkelijk bij de mensen op de plank te krijgen. De opbrengst van het boek was bestemd voor diverse goede doelen. Gekozen werd voor  Stichting De Wollebrandcross, Stichting On Wheels en Sophia Kinderrevalidatie. De WOS maakte reclame op de regionale televisie en verschillende winkels als Boekhandel Vingerling en Bruna gaven belangeloos medewerking om het boek in hun winkels te verkopen. Het bleek een succes want alle boeken werden verkocht.  

Verhalen voor bij de Boom

Na het succes van 'Verhalen voor na de Maaltijd' verscheen precies een jaar later in oktober 2014 het vervolg met als titel 'Verhalen voor bij de Boom'. Wederom vijfentwintig  Westlandse, humoristische verhalen en 4 gedichten. De boekpresentatie was in Themapark 'De Westlandse Druif' in Monster. Om deze keer geen kosten te hebben werd gezocht naar sponsoren. Mart van der Sar boek Verhalen voor bij de BoomDe namen van deze bedrijven werden op de omslag van het boek ingetekend door Willem van 't Riet van 'Omber Visuals' uit Poeldijk. Op de omslag- tekening zit een beambte tegen een slagboom te lezen. Hij let niet op en er ontstaat een verkeers-opstopping van de bedrijfswagens van de boeksponsoren. Tevens mochten die sponsoren een goed doel aangeven waar zij wilden dat de opbrengst van het boek naar toe moest gaan. Zo ontstond dus een lijst van tien verschillende goede doelen. In ieder boek zat een briefkaart met daarop de namen van de goede doelen. De koper van het boek mocht op deze kaart zelf aankruisen voor welk doel zijn/haar € 10,- bestemd was. De kaart kon tot 31 maart 2015 opgestuurd worden. Op 8 april 2015 werd de uitslag bekend gemaakt.

Mart van der Sar boek Verhalen voor aan de LijnVerhalen voor aan de Lijn

'Verhalen voor aan de Lijn,' was de derde in de reeks en kwam in oktober 2016 uit. Het bevat, net als zijn twee voorgangers een twintigtal korte, Westlandse verhalen. De opbrengst was bestemd voor verschillende Westlandse sportverenigingen en stichtingen. Iedere deelnemende vereniging of Stichting kreeg 250 boeken die ze binnen de club zelf hebben verkocht.

Boekpresentaties

Mart van der Sar boekpresentatieVerhalen voor na de Maaltijd - Tijdens de boekpresentatie in de kantine van sporthal De Wielepet in Monster. Op de foto; Marloes Martens– van den Bos die alle illustratie's tekende, Geert Martens van Drukgroep Maasland, schrijver Mart van der Sar en de vertegenwoordigers van de goede doelen.

 

 

 

 

Mart van der Sar boekpresentatie
Verhalen voor bij de Boom
- Tijdens de boekpresentatie stal de moeder van Mart de show met haar toespraak. Op de foto; Mart met
zijn beide ouders.