Actiegeschiedenis


Actiegeschiedenis

In de afgelopen jaren heb ik diverse ludieke actie’s kunnen organiseren. Zo was daar bijvoorbeeld de veiling van de, door lokale kunstenaars geschilderde, spaar-varkens t.b.v. De Wollebrandcross. De boekenverkoop-actie’s van ‘Verhalen voor na de Maaltijd’, ‘Verhalen voor bij de Boom’ en Verhalen voor aan de Lijn’. De slap-stick films van het spaarvarken Jos t.b.v. Team Westland en de auto vol met ballenbak-ballen waarbij het Westlandse braderie-publiek het juiste aantal mocht raden. Hieronder een selectie van de meest spraakmakende actie’s.

De Grote Beren Club

Mart van der Sar Actie Grote-Berenclub

Een elite-club van mensen die, middels een jaarlijkse bijdrage van € 150,— lid waren. Het geld ging naar Stichting De Wollebrandcross.

Geef een big

Mart van der Sar actie geef big

Het contributie-geld van ‘De Grote Beren Club’ ging naar Stichting De Wollebrandcross en Team Westland. Maar ook een initiatief uit Vlaardingen werd ondersteund. De actie “Geef een Big,” zorgde ervoor dat verschillende, arme, Thaise families, een big kregen. Die verzorgden het dier en na verloop van tijd werd het varken gedekt door de Beer. De nieuwe biggetjes werden geboren en de Thaise familie had een bron van inkomen.

Als dank voor de support ging de big die weggeven werd, met de Thaise familie op de foto. De big kreeg een bord om haar nek met de naam die het nieuwe club-lid aan haar wilde geven.

Kunst

Mart van der Sar actie kunst

Tien Westlandse kunstenaars beschilderden, ieder een kunststof spaar-varken. De veiling van de  kunstwerken levert ruim € 17.000,— op.

De bak met ballen

Mart van der Sar actie bak ballen

Middels een eerdere ruilactie hadden we een Toyota Aygo verkregen. Die werd volgestort met ballenbak-ballen. Het publiek van de Westlandse braderie’s  mocht voor € 2,50 raden hoeveel ballen er in totaal in de auto lagen. De winnaar won de auto. 

Slapstick

Mart van der Sar actie Slapstick

Met Jos het varken, gemonteerd op een aanhanger die achter mijn rolstoel hing, gingen we met een filmploeg langs bij bedrijven. Daar werden slapstick-films opgenomen en die werden, op de regionale televisie W.O.S. uittgezonden. De bedrijven betaalden een bedrag, dat bestemd was voor Team Westland.

Lege flessen

Mart van der Sar actie lege flessen

Bij verschillende Westlandse supermarkten stonden grote spaarvarkens waar mensen hun statiegeld-bonnetjes in konden doen als steun voor Stichting De Wollebrandcross en Stichting Team Westland.

Boeken actie

Mart van der Sar boeken actie

In drie jaar tijd heb ik drie boeken geschreven. Verhalen voor na de Maaltijd, Verhalen voor bij de  Boom en Verhalen voor aan de Lijn. Alle, in totaal 7.500 exemplaren werden verkocht en leverden  € 75.000,— op. De opbrengst is verdeeld onder een tiental Goede doelen en sportverenigingen.

Klaverjassen

Mart van der Sar klaverjassen

Sinds 2010 wordt er in Sporthal De Wielepet in Monster, twee keer per jaar, een Klaverjas-cursus voor beginners, gegeven. Het cursusgeld gaat naar Team Westland. Er hebben al meer dan tweehonderdvijftig mensen, met succes, deelgenomen. De cursus wordt nog steeds gegeven.

Jos het spaarvarken

Mart van der Sar Jos spaarvarken

Het spaarvarken Jos komt regelmatig terug in de actie’s. Hij is de mascotte. Hij heeft altijd zin om te werken en neemt nooit een vrije dag. Jos is inmiddels uitgegroeid  tot een ‘bekende Westlander.’